De verschillen tussen de zorgverzekeraars

Er zijn een aantal punten waar je het beste even op kan letten wanneer je een zorgverzekering gaat afsluiten. Zo heeft elke verzekering zijn eigen regels en voorwaarden met diverse vergoedingen zoals bijvoorbeeld een tandverzekering voor de tandarts. Je krijgt niet zomaar alles vergoed in Nederland, wij hebben diverse zorgverzekeraars met een heleboel verschillende pakketten. We zullen eens een aantal verschillen op een rijtje zetten.

Zo veel verschillende verzekeraars, zoveel verschillende pakketten

We weten allemaal dat er diverse zorgverzekeraars zijn. Je kiest bij de verschillende aanbieders een basispakket en daarnaast kun je kiezen voor een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. In de pakketten zitten een aantal verschillen. De zorgverzekeraars werken allemaal met stapsgewijze pakketten, de verschillende stappen hebben te maken met de hoogte waarmee jij verzekerd bent. Bij het laagste pakket betaal je minder dan wanneer jij het hoogste pakket neemt. Voor het hoogste verzekeringspakket betaal je meer, maar ben je ook beter verzekerd. Wanneer je niet zo vaak naar een arts gaat, zou je de verzekering laag aan kunnen houden en misschien zelfs het eigen risico hoger kunnen zetten. Wanneer je wel vaak bij een arts komt is het aan te raden om gebruik te maken van een wat hogere zorgverzekering, zodat je geen hoge verrassing achteraf hebt. 

Verschil in de tandartsverzekering

Bij iedere verzekeringsmaatschappij zit er een verschil in de aanvullende premie en bij de tandartsverzekering. Tussen de twee grotere zorgverzekeraars zit al een  groot verschil op de hoogte van premie die je betaald voor de tandartsverzekering, maar ook de daadwerkelijke vergoedingen maken hierin een wel degelijk groot verschil. Bij een tandartsverzekering zitten er al gauw enkele euro’s verschil in de maandelijkse premie. Bij een aantal zorgverzekeraars betaal je een eigen bijdrage op de kosten die je moet maken bij de tandarts. In een aantal gevallen is dit 25 procent, hier krijg je dan een factuur voor thuis gestuurd. Het is handig altijd even navraag te doen of je moet bij betalen, mits je goed gedekt bent bij je verzekering. Deze informatie kun je navragen bij je zorgverzekeraar of je zorgaanbieder.

Wees goed voorbereid

Let dus goed op, wanneer je een zorgverzekering af sluit bij een van de vele zorgverzekeraars. Kijk goed naar wat jouw wensen zijn en wat je echt nodig bent. Zo ben goed verzekerd en altijd op de juiste manier gedekt. Ieder jaar kun je een vergelijking doen om te kijken welke zorgverzekering het beste bij jou past, zo kun je tegenwoordig gemakkelijk en snel overstappen.