Uitvaartverzekering

Uitvaartverzekering vergelijken

Waarom een uitvaartverzekering?

Uw uitvaart is de laatste indruk die u kunt achterlaten bij familie en vrienden. Ieder mens zou zijn eigen invulling willen geven maar omdat we liever niet over de dood praten worden veel wensen verzwegen waardoor de uitvaart vaak anders verloopt dan men zelf had gewenst. Daarnaast is 70 % van de Nederlanders niet of onderverzekerd. Het gevolg is dat de nabestaanden na de begrafenis geconfronteerd worden met torenhoge rekeningen. Met name kinderen worden vergeten aangemeld te worden.

Gelukkig zijn er verzekeraars die hun specialisatie hebben op het gebied van uitvaart. Zij kunnen je hierbij helpen bij het verzekeren voor je uitvaart. Het verstandigste is daarom ook wanneer je je wilt verzekeren voor je uitvaart dit te doen bij een specialist. Je koopt je bloemen immers toch ook niet bij de groenteboer. Direct uitvaartverzekering vergelijken.

Op deze pagina vind je onder andere informatie over:

 • Wat is een uitvaartverzekering?
 • Welke uitvaartverzekeraars worden vergeleken?
 • Welke onderdelen van een uitvaartverzekering worden vergeleken?
 • Uitvaartverzekeringen vergelijken
 • Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?
 • Wanneer wordt een uitvaartverzekering niet uitgekeerd?
 • Veel gestelde vragen
 • Begrippen
 • Cremeren of begraven?
 • Hoeveel kost een uitvaartverzekering?

Uitvaartverzekering

Uitvaarten zijn nooit fijn, zeker niet wanneer het de uitvaart van een dierbaar iemand betreft. Het laatste waar je bij het overlijden van iemand op zit te wachten, zijn de regelingen rondom de begrafenis of crematie. In zo’n geval kan een uitvaartverzekering zeker van pas komen. Wanneer je overlijdt wordt bij de uitvaartverzekering een geldbedrag uitgekeerd. Daarvan kunnen de nabestaanden de uitvaart regelen. In principe is het dus een verzekering die je voor je nabestaanden afsluit.

De dekking kan bij diverse uitvaartverzekeringen nogal eens verschillen. Er zijn diverse soorten uitvaartverzekering, die allemaal op een andere manier de kosten dekken. Zo is er de natura uitvaartverzekering. Deze keert geen geld uit, maar vergoedt de gemaakte kosten. De diensten zijn dan wel door de verzekeraar bepaald. De kapitaalverzekering biedt meer vrijheid en keert gewoon een bepaald geldbedrag uit. Daarvan kan dan in de kosten worden voorzien. Ook is er de combinatie uitvaartverzekering. Deze maakt het mogelijk dat je van de diensten gebruik maakt, maar keert ook extra geld uit. Zo heb je zelf ook invloed op de uitvaart.

Uitvaartverzekering vergelijken

Gespecialiseerde aanbieders

Onderstaande uitvaartverzekeraars worden getoond. Verder op de pagina worden de premies en onderdelen van de verzekering verder getoond.

 • Klaverblad – Premie vanaf € 11,19
 • Monuta – Premie vanaf € 10,68
 • Yarden – Premie vanaf € 8,73
 • Dela – Premie vanaf € 9,91
 • Ardanta – Premie vanaf € 11,02
 • Novema – Premie vanaf € 7,51/€ 8,30

Hoe vergelijken wij?

Zekert.nl is niet in het bezit van een AFM vergunning. Dit betekent dat wij geen advies mogen geven of bemiddelen tussen jou en de verzekeraar. De premies die worden getoond zijn gebaseerd op de volgende gegevens:

 • Geboortedatum 05-05-1985 (33 jaar)
 • Gecontroleerd op: 29 oktober 2018

Welke aspecten worden vergeleken?

Premie vanaf
Het bedrag dat je elke maand betaald voor je verzekering

Verzekerd bedrag
Het totale bedrag dat wordt uitgekeerd aan je familieleden na overlijden. Met een kapitaalverzekering kiezen de nabestaanden hoe het geld wordt besteed.

Premielooptijd
Tot welk levensjaar je maandelijks premie moet betalen. Na de gegeven leeftijd betaal je geen premie meer maar geldt de uitvaartverzekering nog wel.

Jaarlijkse indexatie?
De kosten voor een uitvaart verschilt elk jaar, daarom veranderd de premie elk jaar mee met de kosten voor een uitvaart. De meeste verzekeraars gebruiken hiervoor de Consumenten Prijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Kinderen meeverzekerd?
Wanneer je een uitvaartverzekering op eigen naam afsluit zijn je kinderen tot, meestal, hun 18e levensjaar automatisch meeverzekerd. Mochten zij komen te overlijden voor hun 18e levensjaar dan vergoed de verzekeraar de uitvaartkosten.

Yarden

Yarden-uitvaart

Premie vanaf
€ 8,73
Verzekerd bedrag
€ 8.000

Dela

Dela-uitvaart

Premie vanaf
€ 9,91
Verzekerd bedrag
€ 8.000

Klaverblad

Klaverblad-uitvaart

Premie vanaf
€ 11,19
Verzekerd bedrag
€ 8.000

Ardanta

ardanta

Premie vanaf
€ 11,02
Verzekerd bedrag
€ 8.000

Monuta

Monuta-uitvaart

Premie vanaf
€ 10,68
Verzekerd bedrag
€ 8.000

Nuvema

Nuvema

Alleen Naturaverzekering
Premie vanaf

€ 7,51 – begraven
€ 8,30 – crematie
Verzekerd bedrag
€ 5.241 – begraven
€ 5.798 – crematie

Welke soorten uitvaartverzekeringen zijn er?

Welke soorten begrafenisverzekeringen of uitvaartverzekeringen zijn er? Bij het kiezen van de juiste begrafenisverzekering is het belangrijk te weten welke typen begrafenisverzekeringen er zijn.

Kapitaalverzekering

De meest eenvoudige en voorkomende begrafenisverzekering is de kapitaalverzekering. Bij een kapitaalverzekering wordt er iedere maand een vast bedrag aan premie betaald. Gedurende de looptijd van de begrafenisverzekering is dit bedrijf gelijk. Stel dat je op je achttiende begint met het betalen van € 1,50 premie per € 1.000,- verzekerd kapitaal dan zal de maandpremie als je bijvoorbeeld 30 bent nog steeds € 1,50 zijn. Dus polis is niet geïndexeerd. Bij een kapitaalverzekering bouw je een tegoed terwijl je vanaf de eerste dag dat je premie betaalt voor het volle bedrag verzekerd bent.

Naturaverzekering

Een naturaverzekering is een verzekering waarbij u de regie van uw uitvaart verzekerd. U moet denken aan de standaarddiensten zoals de grafrechten, aantal rouwkaarten, de volgauto en dergelijke. Het nadeel van een naturaverzekering is dat u niet zeker bent over de hoogte van de premie die u per maand betaalt.  Mocht bijvoorbeeld uw verzekeraar besluiten dat de kosten van de kist gestegen zijn dan gaat u meer premie betalen per maand. De polis is geïndexeerd.

Schadeverzekering

Er zijn diverse aanbieders zoals Klaverblad en Dela die met een schadeverzekering werken. Dit kun je vergelijken met een autoverzekering. Mocht u besluiten te stoppen met autorijden dan stopt de verzekering en bent u uw opgebouwd vermogen kwijt. Dus als u om wat voor reden verzuimt de premie te betalen vervalt de begrafenisverzekering en kunt u geen aanspraak maken op de maandelijkse termijnen die u betaalt heeft.

Wanneer wordt er niet uitgekeerd?

Er kunnen situaties ontstaan dat de uitvaartverzekeraar geen geldbedrag uitbetaald.

Veelgestelde vragen

Begrippen

Uitvaartverzekering blog

Begrafenis of cremeren?

Crematie wordt steeds populairder. Maar misschien is het toch fijner om een bepaalde plek te hebben waar een overleden dierbare nog bezocht kan worden. De verschillen tussen begraven of cremeren zijn onder andere:

Begrafenis

 • Voor veel nabestaanden is een graf een rustgevende plek om hun dierbare te gedenken.
 • De mogelijkheid is bestaande om zelf een graf te kiezen.
 • Een plek die past bij de overledene of juist nabestaanden een fijn gevoel geeft.
 • Familie en vrienden zijn aanwezig tot aan het graf.
 • Bij begraven komen wel extra kosten kijken, zoals grafrechten, onderhoud en de kosten van een gedenkteken.

Crematie

 • Een crematie is vaak goedkoper.  Er zijn geen grafkosten.
 • Er zijn veel mogelijkheden voor het overgebleven as. Bijvoorbeeld een urn, assieraad, uitstrooien, bijzetten in een urnenmuur, of een urnengraf.
 • Een klein gezelschap kan mee naar de crematieruimte.
 • Crematoria bieden aangenaam ingerichte aula’s voor een warm en persoonlijk afscheid.