Veelgestelde vragen

Doorlopende reisverzekering

 

1. Geldt de dekking van de doorlopende reisverzekering ook voor Nederland?
De dekking geldt enkel als de reis naar het buitenland over het Nederlands grondgebied gaat. Wel kan de dekking gelden wanneer je een Nederlandse vakantie houdt, je dient dan een bewijs te overleggen van overnachtingen. Dit geldt echter niet voor vaste staanplaatsen e.d.

2. Ik ga op zakenreis, geldt de dekking van de doorlopende reisverzekering dan ook?
Ja, de dekking loopt gewoon door bij bijvoorbeeld een zakenreis, stage of vrijwilligerswerk in het buitenland. Houdt wel rekening met het feit dat de meeste aanbieders dan maar dekken tot 45 dagen.

3. Zijn kinderen onder de vijf jaar meeverzekerd?
Ja, wanneer je tijdens het afsluiten van de doorlopende reisverzekering de namen en geboortedatums doorgeeft van kinderen onder de vijf jaar zijn deze gratis meeverzekerd.

4. Ik vertrek vandaag onverwacht op vakantie, kan ik nog een doorlopende reisverzekering afsluiten?
Dit kan bij verschillende aanbieders per telefoon, online of op kantoor. Je zal direct een bevestiging krijgen en vanaf dat moment verzekerd zijn.

5. Wanneer ik nu een standaard doorlopende reisverzekering afsluit, kan ik dan ten alle tijden een aanvullende verzekering aanvragen?
Dit kan prima. Je kan ten alle tijden je verzekering uitbreiden. Dit gaat vaak per mutatieformulier, contactpagina via het internet of gewoon telefonisch.

6. Annuleren: Wanneer ik moet annuleren tijdens de reis, krijg ik dan de volledige reissom terug?
Dit ligt aan het soort annuleringsverzekering je hebt. Heb je een standaard annuleringsverzekering, dan zal je de resterende vakantiedagen terug betaald krijgen. Heb je gekozen voor een alles-terug-dekking dus een uitgebreide doorlopende annuleringsverzekering, dan zal de volledige reissom worden vergoed.

7. Zijn gevaarlijke sporten meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering?
Bij de meeste reisverzekeringen zijn gevaarlijke sporten zoals bijvoorbeeld duiken, snorkelen, paardrijden, kajakken zijn meeverzekerd in de doorlopende reisverzekering. Het is wel belangrijk om de verschillende aanbieders te vergelijken. Sommigen bieden geen verzekering bij ski-ongevallen of letsel. Vechtsporten of snelheidssporten zijn over het algemeen nooit meeverzekerd.

8. Wanneer moet ik medische kosten meeverzekeren?
Wanneer je enkel een basisverzekering hebt bij een zorgverzekeraar is het verstandig medische kosten mee te verzekeren. Heb je een uitgebreide zorgverzekering dan is het meestal niet nodig. Lees hiervoor zeker de voorwaarden.

9. Ik ga op vakantie binnen Europa, voor welke landen geldt mijn verzekering?
Niet enkel de Europese landen vallen onder de Europa-dekking. Je bent bijvoorbeeld ook verzekerd in bepaalde niet-Europese landen. Denk dan aan de Canarische Eilanden, Algerije, Israël, Libanon, Marokko, Tunesië, Libië, Egypte, de Azoren en geheel Turkije. Eveneens geldt de verzekering tijdens de reizen over zee tussen deze verschillende gebieden. Rusland, Wit-Rusland en Oeral zijn bij bijna alle doorlopende reisverzekeringen ook meeverzekerd.